Modernizarea Dispensarului Balaceana – o noua etapa a programului „Impreuna pentru fiecare”

Grupul Rompetrol a sprijinit reabilitarea şi dotarea dispensarului din comuna Bălăceana, judeţul Suceava, valoarea totală a sprijinului fiind de 10,000 USD.

"Prin programul de responsabilitate socială Împreună pentru fiecare, Rompetrol se implica activ în sprijinirea comunităţilor locale pentru soluţionarea unor probleme de mediu sau de sănătate cu care acestea se confruntă. Proiectul din Bălăceana a presupus lucrări de modernizare a dispensarului local, într-un efort comun al companiei, autorităţilor şi voluntarilor din comunitatea locală”, spune Oana Năstase,  director de comunicare al Grupului Rompetrol.

„Reabilitarea cabinetului medical este un beneficiu important pentru comunitatea noastră. Sprijinul acordat de compania Rompetrol va permite păstrarea autorizaţiei  de funcţionare a cabinetului şi desfăşurarea activităţii medicale în condiţii decente”,  a declarat Constantin Todiraş, coordonatorul proiectului.

Dispensarul medical cu o suprafaţă de 80 mp a fost construit în 1948 şi nu a beneficiat anterior de lucrări de reabilitare sau dotare cu instrumente medicale.

Proiectul s-a desfăşurat în perioada noiembrie 2009 – ianuarie 2010 şi a vizat izolarea termică a clădirii, montarea de uşi şi geamuri termopan, înlocuirea duşumelelor, ranforsarea pereţilor şi a tavanului, amenajarea camerelor cu gresie şi faianţă. De asemenea, s-au montat un boiler pentru apă caldă şi o instalaţie auxiliară pentru apă rece, în conformitate cu normele sanitare în vigoare.

În completarea lucrărilor de reabilitare, a doua componentă a proiectului a presupus dotarea dispensarului cu piese de mobilier, instrumentar medical - truse medicale pentru deplasările în teren, sterilizator, frigider pentru păstrarea medicamentelor, cântare pentru sugari şi adulţi etc.

Despre „Împreună pentru fiecare”:

În programul „ Împreună pentru fiecare”, parte a platformei de CSR „Energia vine din suflet”, au fost înscrise 89 proiecte (55 în domeniul sănătăţii şi 34 în domeniul mediului) şi au fost selectate pentru finanţare 16 proiecte (8 din domeniul sănătate şi 8 din sfera protecţiei mediului) in judeţele Alba, Argeş, Bucureşti, Cluj, Dolj, Hunedoara, Maramureş, Vâlcea, Satu Mare şi Suceava. Proiectele din domeniul sănătate au propus renovarea şi dotarea unor dispensare medicale din mediul rural şi urban, iar cele din domeniul protecţiei mediului au vizat ecologizarea unor zone poluate.

Programul „Împreună pentru fiecare” porneşte din aceleaşi valori ca cele ale oamenilor din Rompetrol: „Puterea Grupului Rompetrol nu stă în tehnologie, ci în noi, oamenii care facem posibilă această evoluţie surprinzătoare. Ceea ce am făcut până acum este dovada vie a faptului ca noi, cei care producem energie, ne-am asumat o nouă dimensiune a muncii noastre: aceea de A DA SUFLET ENERGIEI”.

Imagine 1

Imagine 2

Imagine 3