Rominserv a finalizat instalarea a doua noi instalatii pe platforma Petromidia

 

Rominserv, contractorul general al Grupului Rompetrol, a finalizat cu succes in aceasta saptamana lucrarile de constructie necesare programului de pregatire a pornirii celor doua noi instalatii pe platforma Petromidia (hidrocracare blanda si fabrica de hidrogen). Acestea fac parte din programul de crestere a capacitatii de procesare a rafinariei Petromidia la 5 milioane de tone, investitia aferenta fiind estimata la peste 264 milioane USD, iar intregul pachet la peste 377 milioane USD.
 
“Experienta si expertiza de 10 ani a Rominserv-ului in proiectele de dezvoltare si modernizare a rafinariilor Grupului ne-au permis realizarea lucrarilor de proiectare si constructie in bugetul si timpul stabilit anterior, acestea realizandu-se in conditii de deplina siguranta. A fost o provocare pentru inginerii nostri care au reusit sa gaseasca solutii tehnologice inovative, in acord cu particularitatile rafinariei – specificatiile solului, diminuarea greutatilor reactoarelor, construirea in spatiu redus, automatizarea proceselor, reteaua de instalatii“, declara Bogdan Oslobeanu, directorul general Rominserv.
 
In perioada urmatoare, Rominserv va realiza si coordona lucrarile de integrare a instalatiilor in fluxul operational al rafinariei si implicit in cadrul centrului de comanda si control al rafinariei. Acestea vor intra in perioada ianuarie-februarie in probe tehnologice, urmand ca in februarie-martie sa fie integrate in fluxul de productie.
 
Instalatia de hidrocracare blanda va avea o capacitate de 1,7 milioane de tone pe an si va permite atat cresterea productiei de motorina Euro 5, cat si furnizarea de produs cu un continut scazut de sulf pentru instalatia de cracare catalitica. 
 
Un alt proiect important pentru cresterea capacitatii rafinariei este si noua fabrica de hidrogen, care va asigura hidrogenul necesar extractiei sulfului din titei si alinierea in totalitate a productiei la standardul Euro 5. Cu o capacitate de 40.000 metri cubi/ora, instalatia va produce hidrogen cu o puritate de minim 99,98% la o presiune de minim 86 bari.
 
“In calitate de contractor general al grupului Rompetrol, am reusit sa realizam proiecte state-of-the-art in termenele asumate si tinand sub control costurile bugetate, datorita organizarii interne complete a competentelor de Inginerie, Achizitii, Contructii si Management de Proiect. Spre comparatie, proiecte similare realizate in regim de turn-key cu firme externe pot avea costuri suplimentare cuprinse intre 30% si 50% fata de realizarile noastre”, mai declara directorul general al Rominserv.
 
Pentru acest an, Rominserv estimeaza atingerea unei cifre de afaceri de 200 milioane USD, valoarea totala a proiectelor realizate in cei zece ani de activitate in cadrul Grupului Rompetrol fiind de peste 850 de milioane USD, din care 550 de milioane in ultimii patru ani.
 
Compania este contractorul general al Grupului Rompetrol, sustinand dezvoltarea operatiunilor si activitatilor acestuia de rafinare, marketing si trading, dar si in operatiuni aditionale - explorare si productie, servicii petroliere, EPCM, transport, etc. Rominserv a preluat in 2001 activitatile si experienta dobandita de Rompetrol SA (infiintata in 1974, cu ample proiecte in state precum Turkmenistan, Rusia, Iraq, Serbia, Yemen, Sudan, Angolo, Egipt, Iordan si Mozambic).
 
Grupul Rompetrol isi desfasoara activitatea in 12 tari, avand majoritatea activelor si operatiunilor in Franta, Romania, Spania si Sud-Estul Europei.
 
Departamentul de Comunicare si Relatii Publice
Grupul Rompetrol