Rompetrol Bulgaria, retea de 62 statii de carburant pana la finele lui 2011

Rompetrol Bulgaria, companie membra a Grupului Rompetrol, va deschide pana la finele anului doua noi statii de carburanti, in Sofia si Dobrich (30 de km de la tarmul Marii Negre si granita cu Romania), atingand astfel un numar de 62 de benzinarii la nivel national.


„In primii ani de activitate compania a pus accentul pe dezvoltarea activitatilor de wholesale si a atins rapid o cota de piata de 9%, iar in ultimii doi ani eforturile noastre au vizat construirea unei retele de benzinarii si consolidarea pozitiei si a operatiunilor Rompetrol in Bulgaria. Suntem mandri sa spunem ca ne-am atins acest obiectiv prin comercializarea unor carburanti de calitate (Efix, Alto), si prin serviciile si produsele oferite (magazinele Hei, Fill&Drive, diversitatea instrumentelor de plata acceptate), iar Rompetrol devine un jucator din ce in ce mai important pe piata locala”, declara Sorin Nichita, Director General Rompetrol Bulgaria.

Rompetrol Bulgaria a deschis in acest an 5 noi statii de carburant – una in Sofia, doua in Varna (pe coasta Marii Negre, la 85 de km de granita cu Romania), una in Levunovo (la 170 de km de Sofia si 20 km de granita cu Grecia), si inca una in Vidin, la 60 de km de granita cu Serbia.

Nivelul total al investitiilor realizate de Grup in Bulgaria din 2007, momentul achizitiei acestuia de catre compania KazMunayGas Kazakhstan, si pana in prezent, se ridica la peste 32 de milioane USD, subsidiara inregistrand in aceasta perioada o extindere a retelei de distributie cu 38 de noi puncte de alimentare .

Grupul Rompetrol opereaza in acest moment peste 1,000 de puncte de distributie carburanti in Romania, Republica Moldova, Bulgaria, Georgia, Franta, Spania si Ucraina, avand planuri de expansiune a operatiunilor de retail in Turcia, in 2012. Urmand strategia globala a Grupului, Rompetrol Bulgaria isi va continua dezvoltarea in anii urmatori, punand accentul pe oferirea acelorasi carburanti de calitate, servicii din ce in ce mai bune, si o retea de benzinarii in continua expansiune.

Departamentul de Comunicare si Afaceri Corporative
Grupul Rompetrol