Grupul Rompetrol sustine Ora Pamantului

Grupul Rompetrol va intrerupe in cursul zilei de 31 martie luminile din statiile proprii si sediile de birouri din tara timp de o ora, intre 20:30 si 21:30, in semn de solidaritate cu evenimentul international Ora Pamantului.

„Din respect pentru mediul in care traim si in care ne dezvoltam activitatile, sprijinim aceasta initiativa internationala de constientizare a problemelor climaterice cu care se confrunta in prezent Pamantul, a impactului individual sau organizational asupra acestuia. In acest sens, recomandam colegilor si partenerilor nostri, dar si intregii comunitati nationale sa sustina acest demers si sa identifice eventualele masuri care, insumate, pot contribui la imbunatatirea si conservarea mediului inconjurator. De-a lungul timpului ne-am angajat in proiecte de CSR si programe extinse de investitii care sa sustina strategia de dezvoltare a companiei si protectia mediului", declara Alexey Golovin, director marketing si comunicare Rompetrol Grup.

Aceasta decizie nu va afecta securitatea sau functionarea retelei de distributie sau a altor activitati desfasurate in punctele de lucru ale companiilor membre Rompetrol Grup care vor sustine initiativa.

Angajamentul Rompetrol pentru protejarea mediului se regaseste si la nivelul platformei Petromidia, activul principal al Grupului, unde prioritatea este cresterea gradului de protejare a Marii Negre si a Lacului Siutghiol, a biosferei Deltei Dunarii si a ecosistemului aferent Canalului Midia, precum si a localitatilor Navodari, Corbu si Constanta.

Valoarea totala a investitiilor Rompetrol in mediu, din 2008 pana in prezent, este de 100 milioane USD. Pe fondul cresterii cantitatii procesate, corelate cu programul de investitii, consumul de energie electrica a scazut cu 5%, pentru intervalul 2005 – 2011. Pentru toate entitatile companiei se monitorizeaza si se actioneaza in vederea imbunatatirii factorilor de mediu, in conformitate atat cu obligatiile legale, cat si cu standardele de calitate si mediu ale Grupului, modernizarea rafinariilor Petromidia si Vega fiind parte din prioritatile actuale ale Rompetrol.

Departamentul de Comunicare si Relatii Publice