Olimpiada Naţională de Chimie, susţinută de KMG International

KMG International (Rompetrol) este sponsorul principal al celei de-a 53-a editii a olimpiadei de chimie, organizate de Inspectoratul Şcolar Judeţean Constanţa, in perioada 21-25 martie. 350 de elevi din clasele VIII-XII din toată România vor participa la etapa naţională a competiţiei.

„Educaţia de calitate este unul dintre principiile  dezvoltării durabile. Investiţia în generaţiile viitoare reprezintă o prioritate pentru noi, de aceea, în ultimii ani, am iniţiat proiecte educaţionale şi oferim programe de internship, burse de performanţă. Performanţa poate fi încurajată prin competiţie corectă, de aceea sprijinim Olimpiada Naţională de Chimie, un concurs care pune în valoare pasiunea pentru chimie şi gândirea analitică a elevilor şi îi aduce mai aproape de domeniul energetic.” Alexey Golovin, vicepreşedinte al Grupului KMG International.

Deschiderea oficială a fazei naţionale are loc pe 21 martie, de la ora 18, la Centrul Multifuncţional Educativ pentru Tineret „Jean Constantin” din Constanţa. Reprezentanţii Ministerului Educaţiei Naţionale, Inspectoratului Şcolar Judeţean Constanţa, Universităţii „Ovidius” din Constanţa, autorităţilor locale şi Rompetrol vor fi prezenţi la eveniment. Pe 22 şi 23 martie, elevii împreună cu profesorii lor coordonatori vor veni în vizită la rafinăria Petromidia, unde vor beneficia de un tur ghidat.

„Cea de-a 53-a ediţie a Olimpiadei Naţionale de Chimie va reuni 350 de elevi pasionaţi de  domeniul fascinant al  chimiei şi determinaţi în a demonstra că sunt cei mai buni. Împreună cu ei, profesorii care i-au îndrumat de-a lungul acestui drum sunt exemple de perseverenţă şi dedicare, fără de care performanţele şcolare nu ar exista. Sperăm ca această olimpiadă  să le dezvolte spiritul competitiv şi dorinţa de a-şi continua drumul spre excelenţă.”                            Prof. Zoia-Gabriela Bucovală, Inspector Şcolar General, Inspectoratul Şcolar Judeţean Constanţa.

Câştigătorii etapei naţionale vor fi premiaţi pe 25 martie, primind premii atât din partea organizatorilor, cât şi premii speciale oferite de KMG International. Sprijinul financiar oferit de KMG International va fi folosit pentru achiziţionarea materialelor necesare pentru proba practică, ce are loc pe 24 martie.

Investiţii în generaţiile viitoare

De peste 15 ani, KMG International oferă programe de practică şi internship, investind în dezvoltarea resurselor umane şi în transferul de cunoştinţe de la profesionişti la tineri absolvenţi. În 2018, 140 de studenţi au fost recrutaţi pentru programul de practică în companiile de la platformele Vega şi Petromidia şi 20 în sediul central din Bucureşti. 1300 de interni s-au alăturat Grupului din 2001 până în prezent, mulţi rămânând în cadrul companiei. KMG International a dezvoltat o colaborare de lungă durată cu universităţi si licee din mai multe oraşe din ţară, construind programe dedicate studenţilor şi elevilor ce îşi doresc o carieră în domeniul energetic.

Despre KMG International

KMG International este un investitor important în economia românească, fiind în acelaşi timp un cetăţean corporativ responsabil. Prin programul „Împreună pentru fiecare”, compania a implementat 101 proiecte de protecţie a mediului şi  sănătăţii în întreaga ţară. Pe lângă parteneriatul nostru strategic cu societatea civilă, menţionăm sprijinul SMURD, Gala Societăţii Civile, Festivalul şi Concursul Internaţional George Enescu.

Deţinut de compania KazMunayGas din Kazahstan, grupul KMG International desfăşoară operaţiuni semnificative în sectoarele de rafinare şi petrochimie, retail, trading şi servicii industriale pe 12 pieţe principale. În România, Grupul deţine rafinăria Petromidia Năvodari, cu o capacitate de rafinare de 5 milioane tone pe an, rafinăria Vega Ploieşti – cel mai vechi combinat petrochimic, lansat în 1905 – dar şi o reţea de distribuţie a carburanţilor cu peste 740 puncte de vânzare, 230 staţii GPL, 9.000 de staţii de butelii şi 3 staţii de înmagazinare a GPL, 7 depozite.

Valoarea totală a investiţiilor realizate de către KMG International în România se ridică la 4 miliarde de dolari în vreme ce nivelul contribuţiilor la bugetul de stat al României s-au ridicat la peste 16 miliarde de dolari în perioada 2007-2018.