Rompetrol continua si in 2012 parteneriatul cu Fundatia pentru SMURD

Grupul Rompetrol, Fundatia pentru SMURD si Inspectoratul General de Aviatie (IGAv) continua si in 2012 parteneriatul pentru sustinerea interventiilor de urgenta pe cale aeriana, a deplasarii personalului medical si transportarea victimelor.

In cadrul colaborarii, Grupul Rompetrol, prin Rompetrol Rafinare, asigura in 2012 combustibil Jet A 1 pentru operarea celor trei elicoptere din Bucuresti, Targu Mures si Arad.

“Acest parteneriat strategic demarat in 2010 presupune acoperirea consumului de combustibil pentru elicopterele utilizate de Serviciul Mobil de Urgenta, Reanimare si Descarcerare, facilitand astfel interventiile medicale aeriene si salvarea de vieti omenesti. Implicarea noastra constanta in sustinerea sectorului medical din Romania, prin dotarea si reabilitarea unor unitati medicale sau donatii in carburant in scopul dezvoltarii unor servicii, reprezinta un gest firesc pentru o companie permanent preocupata de imbunatatirea aspectelor sociale specifice comunitatilor in care isi desfasoara operatiunile”, declara Gavit Kurkimov, Vice Presedinte al Diviziei Dezvoltare Afaceri a Grupului Rompetrol. „Prin insasi natura sa, parteneriatul cu Rompetrol este, cu siguranta, unul dintre cele mai importante proiecte derulate prin intermediul Fundatiei pentru SMURD. La randul sau, colaborarea directa cu Inspectoratul General de Aviatie are o consecinta cat se poate de palpabila - salvarea cat mai multor vieti. Iata cum, prin coroborarea eforturilor acestor trei institutii, prin profesionalismul de care dau dovada reprezentantii fiecareia dintre ele, ducem la implinirea celui mai important deziderat al nostru - acordarea de asistenta medicala de urgenta pacientilor aflati in stare critica, care necesita o interventie rapida, la un nivel inalt de profesionalism”, declara Dr. Raed Arafat, Presedinte Consiliu Director - Fundatia pentru SMURD.

Incepand cu anul 2008, Serviciul Mobil de Urgenta, Reanimare si Descarcerare (SMURD) a efectuat interventii aeriene de urgenta la nivel national, contribuind astfel la transportarea si salvarea unui numar de peste 3.000 de persoane ranite. In 2011, in cadrul celor trei puncte de operare aeromedicala beneficiare ale sponsorizarii acordate de Grupul Rompetrol, au fost efectuate 978 interventii insumand 1569 ore de zbor, in crestere comparativ cu 2010 cand au fost efectuate 835 interventii si 1315 ore de zbor.

Inspectoratul General de Aviatie are o contributie importanta in cadrul actiunilor SMURD prin operarea celor trei elicoptere, cat si prin asigurarea accesului rapid in cadrul interventiilor prin utilizarea tuturor structurilor sale teritoriale.
„Prin intermediul acestui solid parteneriat ce continua, in anul 2012, alaturi de compania Rompetrol si Fundatia pentru SMURD, Inspectoratul General de Aviatie, in calitate de operator al misiunilor aeromedicale SMURD, isi desfasoara lupta de fiecare zi cu secundele si reuseste sa finalizeze cu succes operatiunile de salvare de vieti omenesti. De aceea, dorim sa ne exprimam sincera recunostinta pentru increderea si implicarea dovedita de partenerii nostri in cadrul acestei initiative menite sa vina in sprijinul semenilor nostri” apreciaza Gral. Dorel Gradinaru, Inspectoratul General de Aviatie.

Grupul Rompetrol se implica activ in proiecte de responsabilitate sociala prin platforma sa "Energia vine din suflet", care cuprinde programul national "Impreuna pentru fiecare" si alte proiecte punctuale din domeniile protectia mediului si sanatate. In ultimii trei ani au fost implementate in toate judetele tarii 55 de proiecte de interventie comunitara, cu o investitie de peste 750,000 USD, pentru beneficiul direct al 200,000 de persoane. De asemenea, Grupul se implica in activitati caritabile sau de sponsorizari, avand colaborari pentru sustinerea Asociatiei Ovidiu Rom, Galei Societatii Civile, sau ca partener al prestigiosului Festival International George Enescu.

Despre Rompetrol:
Grupul Rompetrol NV. este o companie petroliera multinationala, cu sediul in Amsterdam, Olanda, desfasurandu-si activitatea in 12 tari si cu majoritatea activelor si operatiunilor in Franta, Romania, Spania si Sud-Estul Europei. Grupul Rompetrol este implicat in activitati de rafinare, marketing si trading, dar si in operatiuni aditionale - explorare si productie, servicii petroliere, EPCM, transport, etc. Grupul intentioneaza sa devina unul dintre cele mai importante companii integrate petroliere din Europa si sa obtina o pozitie consolidata in bazinul Marii Negre si al Marii Mediterane.

Despre Fundatia pentru SMURD:
Fundatia pentru SMURD isi doreste sa contribuie, prin promovarea transparentei si a profesionalismului, la imbunatatirea calitatii vietii persoanelor care locuiesc si muncesc in Romania. Activitatea sa se concentreaza pe sprijinirea activitatii SMURD si, in acest sens, a dezvoltarii unui sistem national integrat de asistenta medicala, tehnica de urgenta si prim ajutor puternic (prin parteneriate durabile intre diverse institutii ale statului si companii responsabile si dornice sa se implice).
Fundatia Pentru SMURD a achizitionat prin campania „2% pentru SMURD”, rezervoare de combustibil pentru dotarea bazelor existente de decolare a elicopterelor de la Bucuresti, Cluj-Napoca, Iasi, Targu-Mures, Tulcea si Craiova, a amenajat punctul de operare aeromedicala Arad, a sprijinit instruirea, la nivel european, a pilotilor din cadrul Inspectoratului General de Aviatie si desfasoara procedurile pentru achizitia, in 2012, a unui avion sanitar.

Despre Inspectoratul General de Aviatie:
Inspectoratul General de Aviatie este structura componenta a Departamentului Ordine si Siguranta Publica al Ministerului Administratiei si Internelor, specializata in executarea misiunilor de zbor, operative sau cu caracter umanitar, independent sau in cooperare, in sprijinul structurilor M.A.I. sau al comunitatii. In calitate de operator aerian pentru S.M.U.R.D., IGAv isi desfasoara activitatea in baza O.U.G. nr. 126/2003, prin Punctele de operare aeromedicala, situate la Bucuresti, Targu Mures, Arad si Iasi. Specificul misiunilor executate vizeaza transportul medical aerian de urgenta, precum si interventii la fata locului in cazul evenimentelor de o gravitate deosebita.