Rompetrol - o noua investitie majora in judetul Arad

Grupul Rompetrol continuă dezvoltarea prezenţei sale în judeţul Arad prin deschiderea unei noi staţii de îmbuteliere a gazului petrolier lichefiat (GPL) în comuna Vladimirescu (15 km de Arad).

Valoarea totală a investiţiei se ridică la peste 10 milioane USD şi va permite atât o dublare a capacităţii proprii de producţie, cât şi o extindere a produselor Rompetrol în zona de vest a României. În prezent, Grupul Rompetrol, prin Rompetrol Gas - divizia de comerţ cu gaz petrolier lichefiat (GPL), deţine şi operează în Năvodari o staţie similară.

Noua staţie de la Arad numără peste 125 de angajaţi, având o capacitate anuală de îmbuteliere de 20.000 de tone de GPL.

„Investiţia va susţine obiectivul Rompetrol Gas de a deveni în 2008 un important jucător pe piaţa internă de GPL, intenţie susţinută şi de finalizarea în cursul acestui an a unei noi staţii de îmbuteliere la Bacău, cu caracteristici similiare celei de la Arad” declară Toma Veron, directorul general al Rompetrol Gas.

Rompetrol Gas estimează pentru acest an realizarea unei cifre de afaceri de aproximativ 100 milioane USD, în creştere faţă de 2007 când a înregistrat un nivel de 54 milioane USD. La finele anului trecut compania avea o cotă de piaţă de 8%, intenţionând să atingă în perioada următoare un nivel de cel puţin 21%, prin investiţii semnificative în reţeaua de distribuţie şi în promovarea de noi produse, atragerea de noi clienţi şi noi aplicaţii, precum şi prin oferirea de servicii de calitate.

În prezent Rompetrol deţine în judeţul Arad un număr de 4 benzinării (3 în Arad şi una în Săvârşin) şi un depozit de produsele petroliere în comuna Vladimirescu, numărul total al angajaţilor fiind de 240 de persoane. Pentru dezvoltarea reţelei de distribuţie a carburanţilor, dar şi a prezenţei în Arad, compania intenţionează în 2008 să construiască alte 13 noi staţii, din care 10 unităţi Expres.