Rompetrol sprijina Fundatia pentru SMURD

Grupul Rompetrol, Inspectoratul General de Aviaţie (IGAV) al Ministerului Administraţiei şi Internelor şi Fundaţia pentru SMURD au încheiat un parteneriat pentru susţinerea intervenţiilor de urgenţă pe cale aeriană, a deplasării personalului medical şi transportarea victimelor.

În cadrul acestei colaborări, Grupul Rompetrol, prin Rompetrol Rafinare, va asigura în 2010 o cantitate lunară de 30 tone de combustibil Jet A 1, cantitate estimată pentru operarea celor două elicoptere din Bucureşti şi Târgu Mureş, valoarea totală a sprijinului acordat fiind de aproximativ 240,000 USD.

„Cooperarea cu SMURD este un proiect special pentru Rompetrol şi ne dorim să contribuim la dezvoltarea siguranţei publice şi la îmbunătăţirea cadrului medical pentru comunităţile în care ne desfăşurăm operaţiunile. În cadrul acestui parteneriat, vom acoperi în 2010 necesarul estimat de combustibil pentru elicopterele utilizate de Serviciul Mobil de Urgenţă, Reanimare şi Descarcerare. Sprijinim astfel activitatea medicinii de urgenţă din România, prin facilitarea intervenţiilor medicale aeriene şi salvarea de vieţi omeneşti. Această iniţiativă face parte din platforma de responsabilitate socială a Rompetrol, "Energia vine din suflet", care cuprinde programul naţional "Împreună pentru fiecare" şi proiecte punctuale din domeniile mediu şi sănătate”, declară Saduokhas Meraliyev, director general al Grupului Rompetrol.

„Considerăm implicarea Rompetrol în sprijinirea activităţii SMURD un început de colaborare de impact şi de mare importanţă care va duce în mod cert la salvarea mai multor vieţi. Activitatea aeriană a SMURD este una destinată salvării pacienţilor aflaţi în stare critică şi care necesită o intervenţie rapidă şi de înaltă competenţă. Această activitate nu ar fi fost posibilă fără colaborarea directă cu Inspectoratul General de Aviaţie şi va fi mult mai consistentă prin sprijinul acordat de compania Rompetrol”, declară Raed Arafat, Preşedintele Fundaţiei pentru SMURD.

Începând cu anul 2008, Serviciul Mobil de Urgenţă, Reanimare şi Descarcerare (SMURD) a efectuat intervenţii aeriene de urgenţă la nivel naţional, contribuind astfel la transportarea şi salvarea unui număr de aproximativ 1670 de persoane rănite.

Inspectoratul General de Aviaţie are o contribuţie importantă în cadrul acestor acţiuni de tip SMURD prin operarea celor 2 elicoptere, cât şi prin asigurarea accesului rapid în cadrul intervenţiilor, prin utilizarea tuturor structurilor sale teritoriale.